【結婚用品】平民恩物!深圳筍崗大血拼掃貨,筍崗文具玩具禮品批發市場,一次過買齊過大禮結婚物資 (多圖)

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

要買結婚用品,例如:婚嫁出門用品、上頭用品、利是封、敬茶茶具、禮炮、證婚用品、紅傘、跪墊、新婚出門佈置用品、褂鞋、睡衣、姊妹手花、過大禮用品,除咗去太子金都商場、尖沙咀百利商場去選購結婚用品之外;近年,亦有唔少準新人選擇到深圳筍崗血併,相信去過嘅新人都會有滿載而歸嘅經歷。LOVEWEDPIN 摯愛婚享 小編親自到深圳筍崗,介紹幾間囍慶用品專門店,款式多,不用周圍撲就可以價格,讓各準新人以低價,一次過購買到嫁娶用品。

前往深圳筍崗交通:

方法一:4號線 福田口岸站(落馬洲) -> 福民站 -> 轉乘7號線(太安方向) -> 筍崗站下車 -> A出口 (建議路線)

方法二:1號線 羅湖站 -> 老街站 -> 轉乘3號線(雙龍方向) -> 田貝站 -> 轉乘7號線(西麗湖方向) -> 筍崗站下車 -> A出口

方法三: 皇崗口岸總站 乘座公交車366號 到筍崗倉庫。

方法四:羅湖站 乘座公交車18號 到筍崗。

方法五:羅湖 或 皇崗口岸上的士,車費約20元。

地點:廣東省深圳市羅湖區寶安北路1025號 荀崗文具玩具禮品批發市場

在筍崗站下車,到A出口,上到地面後直行,到寶安北路轉左,約行8-10分鐘,就會到達 筍崗文具玩具禮品批發市場。批發市場共有A,B座,而兩座都有結婚用品專門店,其中A座有香港人比較熟識的立興喜慶及飛翔婚慶。 附近亦有大型的HALO廣場,有港人熟識的奈雪之茶,大家可以行筍崗之前,先買杯飲品,以免在批發市場逗留了一整天,而缺乏水份。

批發市場的店舖所賣的結婚產品十分齊全,有些更是全中國市場上最大間的婚禮產品店,各位準新人可以在批發市場內慢慢選購,一定可以滿載而歸。而且,店員都識講廣東話,溝通不會有任何問題。以下介紹幾間結婚用品店舖:

立興囍慶用品專門店

產品多元化,有新婚房 裝飾氣球、過大禮用品、男女家對聯、過大禮利是封、開門利是封、婚禮果盤、婚禮兄弟團胸花襟花/姐妹團手花上、頭/拖鞋/睡衣/跪墊、女家出嫁紅傘/新郎黑傘、茶具/衣食碗嫁妝/子孫桶、佈置裝飾用品/囍字、結婚當日用品/毛巾賀圍巾、婚禮當日用品、一次性紙杯紙碗紅勺筷、褂鞋、結婚禮車佈置/車頭公仔、安牀用品/龍鳳被、證書套、簽名本,戒指枕、羽毛筆。簽名筆等等。店員全程跟單、好nice、好有笑容、唔會刻意hard sell野。但立興亦是幾乎無得講價,近乎公價。

想知價錢,可以上淘寶先行格價,立興在淘寶亦設有網上商店: https://world.taobao.com/dianpu/60812653.htm

飛翔婚慶

主營男女家婚慶用品、男女家過大禮等各類優質商品。包括:男家女家婚慶用品、睡衣、上頭、拖鞋、龍鳳燭、攔門花球、利是封、結婚過大禮用品、金椰子、龍鳳燭、檳榔、囍字婚房裝飾、囍字裝飾、氣球套裝、羽毛筆、證書套、禮花、手提小花籃、花瓣、婚慶襟花、手花、刺繡龍鳳被、龍鳳燭、紅傘、女家繡花鞋、茶具、衣食碗等等。

想知價錢,可以上淘寶先行格價,飛翔婚慶在淘寶亦設有網上商店:https://world.taobao.com/dianpu/410793647.htm

幸福婚慶批發

幸福婚慶非常貼心,將結婚嫁娶用品清單展示,方便新人選購所需的用品。店員亦十分耐心詳細講解每一樣產品。所賣的產品亦包括:婚房裝飾,如 拉花/吊蘭/花球/模擬花瓣/室內禮花/蠟燭/檯燈/開關貼/對聯/門楣/牀刷/地墊/門簾/壓牀娃娃/掛件/擺件/壓牀娃娃喜/宮燈/客廳燈籠/樓梯紗。婚禮現場用品,如 一次性碗/勺/筷子/禮炮/噴彩/花瓣/紅紙/粉紙/餐巾紙/桌布/禮金本/席位卡/簽到臺/筆/敬茶杯/喜碗/筷子/杯子/撲克/開瓶器/火柴/茶葉罐/菸盒/喜蛋/頂針/金花生/金元寶/金魚/地毯/愛心地墊/龍鳳地墊。新郎新娘用品,如 胸花/胸牌/手腕花/頭飾/果盤/紅盆/紅傘/胸貼/梳子/毛巾/牙刷/牙杯/鎮宅斧/子孫桶/千孫尺/紅蓋頭/腰帶/包袱布/捆被帶/針線盒/鏡子/剪刀/掛鉤/拖鞋/龍鳳襪/毛巾/內褲/小手帕/腰帶/坐福墊/痰盂/跪墊/手捧花。

婚禮現場用品,如 一次性碗/勺/筷子/禮炮/噴彩/花瓣/紅紙/粉紙/餐巾紙/桌布/禮金本/席位卡/簽到臺/筆/敬茶杯/喜碗/筷子/杯子/撲克/開瓶器/火柴/茶葉罐/菸盒/喜蛋/頂針/金花生/金元寶/金魚/地毯/愛心地墊/龍鳳地墊。新郎新娘用品,如 胸花/胸牌/手腕花/頭飾/果盤/紅盆/紅傘/胸貼/梳子/毛巾/牙刷/牙杯/鎮宅斧/子孫桶/千孫尺/紅蓋頭/腰帶/包袱布/捆被帶/針線盒/鏡子/剪刀/掛鉤/拖鞋/龍鳳襪/毛巾/內褲/小手帕/腰帶/坐福墊/痰盂/跪墊/手捧花。

想知價錢,可以上淘寶先行格價,幸福婚慶批發在淘寶亦設有網上商店:https://world.taobao.com/dianpu/63309226.htm

其他結婚用品

批發市場內,亦有不少婚禮佈置的店舖,產品包括回禮小禮物、絲花花球、結婚公仔 等等的物品:

相關文章: 【過大禮懶人包】超實用!一文睇晒!結婚過大禮 男家過大禮囍品及女家回禮禮籃茶籃物資清單

相關文章

Whatsapp Group

B2B 新娘子 結婚準備 會員婚享專區 (只限 新娘子 )

專為新娘子而設的 WhatsApp 群組,如果你係準新人,可以一齊入Group傾!

今日飾金價

景福珠寶

$20,260
另加2%佣金
更新日期:2020-10-23
更新時間:22:00

周生生

$20,670
不設佣金
更新日期:2020-10-23
更新時間:19:00

新娘子 Bride

最新 Hair Style 分享

睇啱就Cap 低張相啦!

商戶名單

想搵結婚資訊?全港最新一站式新婚、婚禮資訊平台。專為準新人而設,為新人提供一站式求婚、結婚資訊及服務,包括求婚創意、Pre-Wedding、婚宴場地、中西式結婚禮儀、婚禮習俗、新婚化妝、婚紗晚裝、婚禮攝錄、婚禮喜帖、回禮小禮物等資訊及商戶介紹,讓新人輕鬆籌備婚禮。

影Preweddping 唔知擺咩 Pose 好?

過千張 pre-weddping pose 參考,有啱就Cap低啦!