【婚宴場地2019】尖東超豪華婚禮酒店 – 香港瑰麗酒店 Rosewood Hong Kong

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

全新嘅瑰麗酒店(Rosewood Hotel),係2019年最新落成的5星級酒店,樓高65層,位於香港九龍尖沙咀梳士巴利道18號 Victoria Dockside,鄰近尖東星光大道,飽覽維港景緻,酒店以奢華級作招徠,集藝術、設計同和概念零售區為一體。

要擁有一個永世難忘的婚宴,香港瑰麗酒店 Rosewood Hong Kong 可能係一個唔錯嘅選擇,超豪華靚景,突顯一對新人極高尚品味,贏盡幸福!酒店主打高檔路線,用色非常高貴,係得體嘅不二之選,講多少少背景資料,瑰麗酒店搵咗 美國設計協會主席 TONY CHI 設計酒店嘅每個細節,例如為酒店獨家鑄造定制門把手,上面印有特殊的像章,所以風格上比較新鮮,以歸屬感為設計概念,以柔和嘅燈光令每個去到瑰麗酒店嘅人客都有放鬆感覺。另外,用古銅色紋理壓制皮革裝飾宴會廳嘅牆面,為咗渲染出深沉低調濾鏡。因為Tony Chi 認為,生活中終極奢侈品是不可觸摸的,真正充滿魅力的應該是「隱性設計」。

瑰麗酒店
瑰麗酒店
獨家鑄造定制門把手

婚宴場地

泰國前總理他信幼女貝東丹(Paetongtarn Shinawatra),就選擇喺瑰麗酒店作為擺酒婚宴場地。 瑰麗酒店三樓同四樓都可以設立婚宴場地,總共有11個宴會場地,Grand Ballroom是其中最大一間,面積達9200呎,酒店方面表示最多可承辦60圍,容納約600至700人。賓客可以沿著白色樓梯拾級而上,到宴會場地。宴會廳外亦有可飽覽海景的草地,尊貴嘅私人花園活動場所為3,200平方米 ,俯瞰維多利亞港。

  • 婚宴酒席價錢(HK$):$19,288起(*婚宴場地2019價格,只供參考,詳情可自行查閱)
  • 最高圍數:60圍 (Grand Ballroom),13圍(Pavilion Hall)
  • 最低消費:120萬 (Grand Ballroom),28萬(Pavilion Hall)
  • 樓底(米):7.2米
  • 柱位:0
  • 網址:https://www.rosewoodhotels.com
  • 電話:33891 8888
  • 電郵:[email protected]

印度當代女藝術家 Bharti Kerr以10個月時間造出 1:1的玻璃纖維大象雕塑

相關文章

Whatsapp Group

B2B 新娘子 結婚準備 會員婚享專區 (只限 新娘子 )

專為新娘子而設的 WhatsApp 群組,如果你係準新人,可以一齊入Group傾!

今日飾金價

景福珠寶

$20,260
另加2%佣金
更新日期:2020-10-23
更新時間:22:00

周生生

$20,670
不設佣金
更新日期:2020-10-23
更新時間:19:00

新娘子 Bride

最新 Hair Style 分享

睇啱就Cap 低張相啦!

商戶名單

想搵結婚資訊?全港最新一站式新婚、婚禮資訊平台。專為準新人而設,為新人提供一站式求婚、結婚資訊及服務,包括求婚創意、Pre-Wedding、婚宴場地、中西式結婚禮儀、婚禮習俗、新婚化妝、婚紗晚裝、婚禮攝錄、婚禮喜帖、回禮小禮物等資訊及商戶介紹,讓新人輕鬆籌備婚禮。

影Preweddping 唔知擺咩 Pose 好?

過千張 pre-weddping pose 參考,有啱就Cap低啦!